Túrabeszámolók

Tarnai-pihenő

A Nagy-Kopasz alatt, Telki felett, szerpentínes út szélén vár bámulatos panorámával a Tarnai-pihenő kilátópontja.

Túrafüggő túra a Visegrádi-hegységben

Szeretnénk bemutatni egy ritkán járt, friss turistautat a Visegrádi-hegységben összekötve a kedvelt szurdokkal, az Apátkúti-patak völgyével. 

Nagy-Mána

Számos olyan bérccel kecsegtet a Börzsöny, ahol a csodálatos kilátás vetekszik bármelyik másikkal hazánkban. Ilyen a vadregényes Nagy-Mána vonulata is, melyről páratlan hegyvidéki panoráma tárul elénk.

Erzsébet-kilátó

Budapest egyik ékköve a legmagasabb ponton, azaz a János-hegyen magasló Erzsébet-kilátó, mely 527 méteres magasságban épült és tiszta időben akár 70-80 kilométeres körpanorámát tár a természetjárók elé. 

Csergezán Pál-kilátó

A Nagykovácsit és Telkit egymástól elválasztó Nagy-Kopasz tetején tár elénk rendkívüli panorámát a magyar állatfestőről, grafikusról és íróról elnevezett Csergezán Pál-kilátó.

Holló-kő

Számos lenyűgöző kilátóhellyel rendelkeznek hazánk érintetlen, magasabb hegységei, melyek közül talán a legcsodálatosabbal vár minket a börzsönyi Holló-kő. 

Alföld-kvíz – mennyire ismered a rónát?

Az Alföld-kvíz 10 kérdéssel vár, s kiderül, mennyire ismered a magyar rónát. Például tudod, melyik a legmagasabb pontja?

Fekete-kút Börzsöny

A Fekete-kút a Börzsöny egyik legvadregényesebb szurdokának, a Csarna-völgynek kemencei kapujában található egy pihenő szomszédságában. 

Pilis Szent Lelke

A Két-bükkfa-nyeregből indulva járjuk be a Pilis Szent Lelke útvonalat. Kitekintünk a Fekete-kőről, fújunk egyet a Pilis-nyeregben. Bejárjuk a panoráma útnak nevezett zöld sáv jelzést, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Dorogi-medencére, valamint meglátogatjuk a Sasfészek kulcsosházat. Leereszkedünk Pilisszentlélekre, melyet átszelve jutunk vissza a forgalmas hegyi csomóponthoz. Felejthetetlen őszi élmények a Pilisben. Hol?Mikor?Mit vigyek?LétszámkorlátRészvételi díjJelentkezésHol? KIINDULÓ- [...]

Alsó-Jegenye-völgy

Az Alsó-Jegenye-völgy a Budai-hegység határán, Solymár közelében húzódik. Attrakciói miatt népszerű kirándulóhely. A Paprikás-patak csörgedezik szurdokában, de látványos a Jegenye-völgyi vízesés, a Rózsika-forrás és a hajdani strandfürdő gátjának romja.