Túrabeszámolók

Hello Tisza-tó

2021 június 11-én pénteken a leggyorsabban nevező 190 fő indulhat az éremért. Te lecsapsz egyre? A tó, melynek hat évszaka van A Hello Tisza-tó kerékpáros kör Magyarország második legnagyobb, s egyben egyik legvadregényesebb tavának partján, felszínén és vonzáskörzetében kínál egyedülálló módon kalandokat, élményeket és túrákat. Teszi ezt egyedi kedvezményekkel és programokkal, melyekkel összekapcsolja a régió [...]

Jógáról, masszázsról és futásról Bóna-Székely Szilvivel

A terepfutás mellett fontos a regeneráció, a pihenés. De hogyan hat a masszázs és a jóga a szervezetre? Érdemes ezeket a kiegészítő elemeket is beiktatni a regenerációs folyamatokba? Kiderül a Bóna-Székely Szilvivel készített cikkből. 

Kapitális kora tavaszi fogások

Rettentően mozgatott a gondolat, hogyan lehet kitolni a nyári, remek, napsütéses, meleg időben töltött horgászataimat az őszi és a tavaszi időszakra. Ekkor a vízhőmérséklet alacsonyabb és a halak kapókedve is másképp alakul. Pedig számos videó igazolta, hogy igen, a hidegebb márciusi vízben is lehet halat fogni. A kísérletezésem és az Ordas-tavak jutalma két tok és egy tükörponty.

Karatékából terepfutó – Annamari története

Rendkívül keveseknek adatik meg az, hogy a siker, az eredmény az ölükbe hulljon. Bede Annamária nevét már biztosan sokan megismertétek a különböző versenyek által, s most belekukkanthattok abba, milyen kemény munka áll a dobogói mögött. 

Kegyeleti park, Dunakeszi

Dunakeszi központjában, a Fő út Duna felőli oldalán található a Kegyeleti park, mely számos településhez kapcsolódó emléket idéz fel misztikus temetőjével, kápolnájával és 56-os emlékművével.  A Kegyeleti park lényegét tekintve egy régi temető, ahol a hajdani családok sírjait kereshetjük fel, köztük a település egykori híres személyeiét. Érdekesség, hogy a gyermekek kegyhelyei külön helyet kaptak. A [...]

Szent István-kápolna, Dunakeszi

A Kegyeleti park egyik látnivalója Dunakeszin a falusi barokk stílusú építmények egyik legszebb emlékműve, a Szent István-kápolna. 

56-os emlékmű, Dunakeszi

A dunakeszi Kegyeleti park területén zajlottak a település legjelentősebb történései az 1956-os szabadságharc és forradalom vonatkozásában, melynek emlékéül szolgál a gólya, azaz az 56-os emlékmű. 

Attila-szobor és emlékhely, Dunakeszi

A 400-as években rettegett hun királynak, Attilának állít emléket a Dunakanyar kapujában található Attila-szobor és emlékhely, mely a Dunakeszi Civilek Baráti Köre és a DunArt Képzőművészeti Egyesület jóvoltából épülhetett meg a településen élő népes lokálpatrióták számára a Kegyeleti park szomszédságában.

Rév Balázs: Egy jó alvás néha többet számít

A Fóti-Somlyó egyik kalandorával készítettünk ezúttal interjút, aki mesélt a jó edző jelentőségéről és a regenerációs praktikáiról is. Többek között. Rév Balázs következik!

Együtt vagyunk a nyertes páros

Hét hét, hét játék, hét nyereményért, egészen Mikulásig. Egyszerű a móka, hiszen csak az adott feladványt kell megoldanod ahhoz, hogy bekerülj a szerencsések közé, akik részt vesznek a sorsoláson. Hogy hol? Kiderül bejegyzésünkből!

Style switcher RESET
Body styles
Background pattern
Background image