Börzsöny túra és Börzsöny látnivalók

A Börzsöny nem viccel. Ezt a mondást már biztosan sokan ismeritek, s néhányan meg is tapasztaltátok, miért illetik ezzel a kifejezéssel hazánk egyik legegybefűggőbb, legmisztikusabb hegységét, mely híres zegzugos völgyeiről, meredek emelkedőiről és szempkápráztató kilátással kecsegtető bérceiről. Börzsöny túra és Börzsöny látnivalók.

A változatos börzsönyi táj remek túrázási lehetőségeket kínál. A Csóványosról – mely a hegység legmagasabb pontja 938 méterével – tárul elénk az ország egyik legszebb panorámája a Dunakanyarral és észak felé a Magas-Tátrával. Emelett a Holló-kő nyújtotta kilátás a hajdani vulkánra, a Magas-Börzsöny vonulataira és a Csarna-völgyre kihagyhatatlan attrakció hazánkban. A Börzsöny egy változatos, mindenki számára élményeket és kalandokat kínáló szinte érintetlen hegység.

Börzsöny túrák

Ha nem tudod, merre indulj, keress Börzsöny túrát a Túrafüggő kínálatából. Túra, túraútvonal, látnivalók, azaz minden, amire szükséged lehet a hegység felfedezéséhez. A megjelenő publikációk tartalmaznak vezetett túrákat, tematikus túrákat, kedvcsinálókat. Mindegyikhez tartozik letölthető túratérkép és track, nehogy elkveredj a misztikus hegységben.

Börzsöny látnivalók

Látnivalók, érdekességek és legendák tekintetében sem kell nagyon kutakodnunk, ha a Börzsöny a desztinációnk. Hiszen ezekből számos vár rád, hogy felkeresd és megismerd.

Börzsöny túramozgalmak

A hosszabb útvonalak, a tematikus, akár több napos túrák kedvelőinek a Börzsöny több lehetőséggel is kecsegtet. Ilyen a Holló-kőtől Vörös-kőig börzsönyi szakasza, vagy a Börzsönyi Kéktúra Diósjenő és Szob között.

Börzsöny kalandok

Beszámolók túrákról, kalandokról, melyek a Börzsönyben okoztak örömöket. Legyen szó teljesítménytúráról, terepfutásról, baráti túráról.

Keress Túrafüggő Kártya partnert a Börzsönyben

Style switcher RESET
Body styles
Background pattern
Background image

Túrafüggő hírlevél

 

Köszönjük!

Hiba történt

A bejelöléssel megerősítem feliratkozási szándékomat a Túrafüggő hírlevelére.