Túrafüggő Érem(l)eső Teljesítménytúra

Március harmadikán rendezzük szuper túránkat a Pilisben és a Visegrádi-hegységben. A családi táv, a 30 kilométeres közepes kihívás, s az egészen extrém, a már-már hegyimenőknek szánt Fellegvár 45 vár. Ott leszel?

Túrafüggő Érem(l)eső Teljesítménytúra

Fel a Vörös-kőre!: 2019. március 3. 07:00-12:00 (szintidő: 6 óra)

Visegrádi-kapu 30: 2019. március 3. 07:00-10:00 (szintidő: 8 óra)

Fellegvár 45: 2019. március 3. 07:00-08:00 (szintidő: 12 óra)

Fel Vörös-kőre!

Kilátás a Vörös-kőről

A legrövidebb, mindössze 12 kilométeres távot választók a hegyek gyűrűjében meghúzódó Álló-rét felől közelítik meg a Kis-Bükk-tetőt, ahonnan a Vörös-kő felé veszik az irányt. A magaslat kínálta panoráma a Börzsöny, a Naszály és alattunk folyó Duna által lenyűgöző. Ezt a túrát bárki könnyedén tudja teljesíteni.

Visegrádi-kapu 30

A közepes hosszúságú körtúra a Pap-rétre vezeti a túrázókat, majd az Urak-asztala alatti szűk ösvényeken tekeregve érinti a Borjúfőt. A visszafordítópontot jelentő Visegrádi-kapunál csatlakozik be a hosszú táv útvonalába és tér vissza Leányfalura.

Fellegvár 45

Visegrád fellegvára továbbra is erőt demonstrálva áll a Nagy-Villám szomszédságában. Fotó: Tolnai Balázs

Csúcstúránk szinte az összes attrakciót felkeresi a vidéken, ami miatt a távhoz mérten sok szintet és helyenként meredek emelkedőket tartalmaz. Azok, akik szeretik a kihívásokat és jó erőben vannak, nem fognak csalódni. Bejárják a Spartacus-ösvényt és a Kalicsa-patak szurdokvölgyét, teázhatnak a Jenő-kunyhónál, a Nagy-Villámon és a Vörös-kőn, valamint számos bővizű forrás vízét is megízlelhetik.