Túrafüggő túrarovat a Rádió Szentendrén

A Túrafüggő túrarovata segít a turistajelzések megismerésében, nehogy elakadj barangolásod közben. Elkalauzol a Holdvilág-árokba, s egy teljesítménytúra keretein belül a Mátrába.

Sáv, kereszt, négyzet, háromszög? Nem tudod miért jelölik így az adott útvonalat? Szomjad támadt, de nem tudod, merre leled a vízvételi lehetőséget? Hiánypótló bejegyzésünkben megismerheted, mit jelentenek ezek a turistajelzéseket.

A fontossági sorrend élén állnak a sáv (kék, piros, sárga, zöld) jelzések. A területen fontos szerepet betöltő pontokból indulnak szintén ilyen helyi jelentőségű pontokba, például buszmegállótól és vasútállomástól hasonló célhoz. Ezek a jelzések általában hegységet átölelőek, de több közülük különböző tájegységeket köt össze.

Szépen festett jelzések. Fotó: Tolnai Balázs
Szépen festett jelzések. Fotó: Tolnai Balázs

Csikóvárak a Hold világának árnyékában

Kultikus pilisi hely a Holdvilág-árok, mely körül az a monda kering, hogy itt található Árpád fejedelem sírja, s itt állhatott Attila városa, Szikambria. A 11 kilométeres és 530 méter szintemelkedést tartalmazó túráján bejárjuk ezt a csodálatos szurdokot, kortyolunk a Lajos-forrás vízéből, végül a Csikóvárak árnyékában visszatérünk Kiskovácsiba. Ezt a túrát egyébként vezetett túraként is megrendezzük 2018-ban.

Csodálatos Holdvilág-árok. Fotó: Gulyás Attila (turistamagazin.hu)
Csodálatos Holdvilág-árok. Fotó: Gulyás Attila (turistamagazin.hu)

Patai Mátra

A Mátra eldugottabb, kevesebbet járt útvonalait barangolhatja be, aki benevez erre a fantasztikus túrára. A kiváló ellátás mellé segítőkész személyzet és páratlan panoráma dukál, így meleg szívvel ajánljuk. Nevezz elő kedvezményesen!

 

Rendező: Alföld TE

Dátum: 2018.07.21 szombat

Távok: 3 km, 6 km, 20 km, 35 km, 50 km.

Rajt és cél: 3035 Gyöngyöspata, Fő út 49-51