5 nap 5 nevezés 2021 őszén

Újra itt van népszerű játékunk! A jövő héten a Túrafüggő Facebook-oldalán hirdetjük meg napi rendszerességel az 5 nap 5 nevezés fantázianévre keresztelt nyereményjátékot. Hogy mikor mire számíts? Kiderül a cikkből!

2021.09.20 19:00 Kisvasutas kilátótúra a Dél-Börzsönyben

A Kismaros és Királyrét között zakatoló kisvasúttal Szokolyáig utazunk, hogy onnan visszatúrázzunk és gyönyörködhessünk a Nacsapéreg és a Nagy-Kőszikla panorámájában, valamint a Dél-Börzsöny lankáinak ismeretlen őszi pompájában.

2021.09.21 19 óra Sebes Pisztráng Teljesítménytúra

Szeretnék a szervezők ismét felhívni sokak figyelmét a Bükk-hegység csodáira, a mozgás örömére és a kikapcsolódás egyre népszerűbb formájára. A gyakorlott TT-seknek nem kell bemutatni a 900 méternél magasabb hegyeket, de remélik, hogy ezen az eseménnyel újabb és újabb híveket is szereznek majd a teljesítménytúrázásnak. Ebben az évben kis újításként kijelöltek egy 10 km-es távot kimondottan családoknak, melyet gyerekek is könnyebben teljestíthetnek.

A Sebes Pisztráng elnevezést a Szalajka-völgyben őshonos halfajtáról kapta, így akik jól teljesítenek, mindenképpen megérdemlik majd e finom étket, hogy pótolják az elvesztett energiát.

2021.09.22 19:00 Tés Római-fürdő gyalogos teljesítménytúra

A Bakony egyik legszebb részén túrázhatsz a Gaja-völgy Egyesület szervezésében. Ezen a szép, a kisebb táv esetén könnyen túrázható környéken két külön világot mutatunk meg, az egyik a Gaja-patak szurdokvölgye, ahol a túra egyik legszebb látványossága a Római-fürdő található, a másik a Tési-fennsík, ahol egykor királyok vadásztak. Az útvonaltól függően a túrázók érinthetik többek közt a Gróf Széchenyi Zsigmond kilátót, a Római-fürdőt, a jásdi Szentkutat. A Nagy-Magyarország Park mellett is elhalad a túra, valamint érinti a megkapó hangulatú Hamuházat. Remek társaság fogad a rajt-célban büfével, a túra során több helyen ellátással is kínálunk.

2021.09.23 19 óra Bakonyi Barangolás Teljesítménytúra

A Bakony-hegység legszebb látnivalóít fűzték fel a túra útvonalára. Mint például a bakonybéli Szent-kutat, a Kertes-kői-szurdokot, Zircet, a Szépalma arborétumot, a Kőris-hegyi kilátót, a Barátok útját, a Királykaput, a Witt Lajos kilátóhelyet, az Odvas-kő-barlangot és az Öreg-séd-völgyet. A túra része az Észak-Dunántúli Kupának.

2021.09.24 19:00 Kőről kőre a Biai-hegyekben

A Budai-hegység szomszédságában ,egy ritkábban járt, kevésbé frekventál, de szép vidéken barangolhatsz.

RÁADÁS! 2021.09.25 19:00 Hello Pilis Trail 

Hello Terepfutó! Várnak a Pilis és a Visegrádi-hegység ritkábban járt, de varázslatos szurdokai és kilátópontjai a Hétvályús-forrás legendás emelkedőjével. Lehet őszies vagy télies idő is, így érdemes okosan távot választanod. Te hova köszönsz be október végén?

Kövess minket!