CAT S62 vs CAT S61

A CAT mobiltelefonok két strapabíró ékkövét is teszteltük, melyeket összehasonlítva szeretnénk nektek bemutatni az újabb kiadást. Ezeket a telefonokat meleg szívvel ajánljuk túrázáshoz, vizisportokhoz, hiszen masszívak és vízállóak is. S62 kontra S61, avagy Pro-k egymás között.

Első ránézésre

Már az első pillantásra feltűnik, hogy a Cat S62 Pro modellje egy picit vékonyabb elődjénél, s a színek miatt kevésbé robosztus. Eltűnt a jobb felső sarokból a márkajelzés, s összességében az az érzet, hogy ez a telefon jóval kisebb. De a látszat csal, hiszen az utód kijelzője hosszabb és ha egymásra tesszük a két telefont lényegében ugyanakkorák. Csak a márkajelzés méretével rövidebb az S62 Pro.

Tapintásra, fogásra is eltér egymástól a két telefon. Az S61 Pro felülete is kellemes tapintású, de az S62 Pro valahogy jobban kézreáll. Nem csúszós, gumírozott, TPU hátlappal rendelkezik. Könnyebb egy kézzel forgatni, nyomkodni, kezelni az applikációit. Már nincsenek az alsó részén gombok, helyette a kijelzőn tudunk lépkedni.

Sebesség

Bár összességében jól teljesített a Cat S61 Pro is korábbi használatunk, tesztünk során, meglepő módon mégis azt tapasztaltuk, hogy az applikációk használata jóval gyorsabb a Cat S62 Pro esetében. Azokat a szoftvereket, amiket a túrás promovideónk elkészítése során használunk (GoPro, DJI), simán futottak és elérhetőek is a Play áruházban.

Kiegészítők

A MyFLIR hőkamera képe átalakult. Az S61 picit szemcsésebb élőképet mutat, de alapbeállítások mellett jobban kirajzolódnak rajta az egyes alakzatok. Az S62 letitusztaltabb, s állítható rajta a színskálától kezdve a kidolgozottságon át szinte minden. Annak függvényében, hogy milyen jellegű kreatívot szeretnénk készíteni a hőkamerával. Roppant tetszetős. Az egyes alakzatok kirajzolódása, körvonalai is hasonlóan az S61-hez megjelennek.

Amit a világért sem találtunk meg, az a légszennyzettség mérés és a távolságmérés, melyek mind szerepeltek gyárilag az S61 applikációi között. Persze lehet letölteni a Playből, de ezekkel nem kísérleteztünk. Persze ezek nélkül is teljesen jól jasználható az S62 és a CAT Toolbox számos olyan letölthető szoftvert kínál, melyekkel a munkavégzésünket meg tudjuk könnyíteni.

Kiváló navigáció

Túrázáshoz

A Cat S62 Pro változtatásai összességében pozitívak. Amennyiben járjuk a természetet, a rettentően jó GPS és a túraszoftverek kiválóan segítik a helyes út megtalálását. Több tájegységben, helyszínen is kipróbáltuk, sehol sem hagyott cserben. Természetesen a térerő jelentette gondok jelentkezhetnek, de az nem a telefon hibája. Vízes környezetben a hátlap kialakítása még biztosabbá teszi a tapadást, fogást, így nem csúszik ki a kezünkből. Azonban ha leejtenénk, az S62 is állja az ütést. A tesztek során ejtettük le fáról, dobtuk Dunába, zuhant kavicsokra. Semmi baja sem lett. Szóval fogja bírni a természetjárást még az extrém körülményekk özött is.