Piros checkpoint voltunk

Egy kifejezetten jó verseny és teljesítménytúra a Piros 85-ös, ahol a Kopár csárda mellett felhúzott ellenőrzőponton segítettünk a részt vevőknek, rendezőknek. Crewnak lenni jó!

Milata Patrik, a leggyorsabb férfi

Korábban jártunk már teljesítménytúrákon, a kiváló Terepfutás.hu rendezvényein és a Kazinczy 200-on segédkezni. Nem állt tehát távol tőlünk, hogy az MVTE csúcseseményére is elmenjünk, ha már indulni ezúttal nem tudtunk rajta. Az ultrák világa más, ez az, ami elsőre szembetűnő.

Janek Noémi, a leggyorsabb nő

A 85 kilométeres etaapon 14 ellenőrzőpont és 4 meglepetéspont várta a futókat, túrázókat. Kimmel Petivel és Tarnai Mátéval egyeztettünk arról hogy hol és milyen feladatunk lesz. Ahogy távban haladunk előre, úgy lesznek hosszabbak a pontnyitvatartások, hiszen a futók korán, a szintidőt kihasználók később érnek oda. A Kopár például egy tízórás pont volt.

Pálfy Márton, a második férfi

Délre volt kérve az érkezésünk, így 11:45-re már kiértünk, hogy mindennel elő tudjunk készülni. Jól is tettük, mert a pályacsúcsra készülő futók elképesztő sebességgel értek oda. Feltűnő, hogy a mezőny eleje nem pazarol időt a frissítésre, pedig eszem-iszom dínom-dánom várt mindnekit erre. A Terepfutás.hu eseményeihez hasonló kánaán ált rendelkezésre. Csoki, gumicukor, aszalt gyümölcsök, magvak, sajt, kóla, izotóniás ital, külön vegán szektor pogival, krémes kenyérrel, sőt, forró gulyást is lehetett itt vételezni. Felsorolni sem lehet mind. Talán annyit lejhet előre lépni, hogy a bár szelektíven gyűjtött műanyag tányért lebomló cserélik.

Oszvald Krisztina, a második hölgy

A Kopár csárdánál ért véget az 50A táv, áthaladt az 50B és a 65 kilométeres táv, így nekik pecsételnünk kellett, vagy éppen díjazást átadni. Ez volt a mi fő feladatunk. Ezen a ponton 12 fő dolgozott a verseny forgalmasabb időszakában, így a kellő figyelem jutott minden tevékenységi körre. A későbbiekben, amikor családosok elköszöntek, akkor álltunk be az ellátópontra táplálni a megfáradt érkezőket. Visszatérve az elejére a bekezdésnek, a hosszútávosok csak dugókáztak, így náluk csak a leolvasást kellett figyelni.

Beda Szabolcs a harmadik helyezett férfi

Szinte alig volt olyan pillanat, amikor senki sem érkezett, eléggé egyben haladt a mezőny, így a seprűk is mintegy fél órával előbb érkeztek. Ez hűen jelzi, hogy az optimális időjárásban tényleg a legtöbben jó formában teljesítettek.

Sáringer-Kovács Szilvia a női harmadik helyezett

A mi nem titkolt célunk mindamellett, hogy segítsünk, az a tapasztalatszerzés, hogy a Túrafüggő és a Hello Trails eseményei a lehetőségeinkhez mérten a legszínvonalasabbak legyen.ek A Piroson is és a korábbiakban a Terepfutás.hu versenyein is láttunk olyan elemeket, amiket kötelező átvenni, beépíteni a saját rendezvényeinkbe.

A Piros 85-ön új férfi pályacsúcs született! Az UFO-k köztünk járnak 👽

Férfiak:

1. Milata Patrik 7:14:40
2. Pálfy Márton 7:41:31
3. Beda Szabolcs 7:51:53

Nők:

1. Janek Noémi 9:30:14
2. Oszvald Krisztina 9:41:56
3. Sáringer-Kovács Szilvia 9:45:35

További eredmények:

http://www.traxpace.net/p85t19#trackId=p85t19_t

Janek Noémivel verseny közben készített interjút és videós anyagot Györgyi Gábor. Érdemes megnézni!

A fotók a Piros 85 Facebook-oldaláról származnak