Köveskáli keringő

Április első hétvégéjén a Balaton felé vesszük az irányt, ahol a Zarándok Kalanddal közös esemény keretein belül túrázhattok, borozhattok és cserélhettek eszmét egymással. 

A szombati napon egy hosszabb, de igen csekély szintemelkedést tartalmazó körtúrán vehettek részt, melynek kiinduló és végpontja is Köveskál, mely az esti borkóstoló helyszínéül is szolgál.

Találkozó:

Április hatodikán szombaton reggel kilenc órakor találkozunk a köveskáli szállásunk parkolójában

Cím: 8274 Köveskál, Ifjúság / Városkút út találkozásánál

Budapestről két óra utazási idővel érdemes számolni. Megközelítés: Budapest – M7 – Székesfehérvár – 8-as főút – Veszprém – Nagyvázsony – Köveskál

Borkóstoló: Pálffy Pince, http://palffypince.hu/

Nyolctételes kóstoló: Káli Olaszrizling 2017, Káli Birtokbor Fehér 2015, Káli Tramini 2017, Kéli Furmint 2015, Kéli Királyi Juhfark 2017, Törökugrató Rose 2018, Káli Királyi Cabernet Sauvignon 2013, Káli Királyi Syrah 2013

A Pálffy szőlészet és pincészet évszázados családi generációkon alapul, ahol a szőlőművelés és borkészítés apáról fiúra száll. Szőlőterületeik a Káli-medencében, Köveskálon a vulkanikus eredetű Fekete-hegy déli lejtőin Kishegy, Cserekút, Kisgyepű és Csákvölgy dűlőiben fekszenek. A jelenlegi 16 ha területen Olaszrizling, Szürkebarát, Tramini, Furmint, Juhfark, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir és Syrah szőlőt termelnek. Szigorú hajtásválogatással, később fürtválogatással állítják be az ideális termésmennyiséget, hogy a legjobb minőségű szőlőt teljes érettségben tudják szüretelni. A szőlő növényvédelménél nem használnak kemény szereket, nem használnak atka és rovarölő szereket, gyomtalanításra gyomírtószert. A szőlő biológiai egyensúlyának elérésére törekszenek minden esetben. Boraik jellegzetes ízét a vulkanikus talaj (bazalt, láva és tufakőzetek) a magas sav- és ásványi anyagtartalom kedvezően befolyásolja. Célkitűzésük, hogy az egykor Árpád házi királyainknak szállított Káli-medence borai újra a minőségi borfogyasztók asztalára kerüljenek, ismerté és kedvelté váljanak.

Szállás:

Vendégházakban 30 fő

Lehetőség van már pénteken délután/este is csatlakozni a csoporthoz a szálláson, a péntek esti borkóstoló és szállás díja külön fizetendő.

Étkezés:

A szombat esti vacsora marhalábszárpörkölt főtt burgonyával és/vagy csülök pörkölt főtt burgonyával, házi vegyes savanyúsággal. Aki vegetáriánus, tájékoztasson minket email üzenetben és jelezzük az igényeket a vendéglátó felé a szombat esti vacsorát illetően. Mindenkinél legyen két napra elegendő hideg élelem, vásárlásra szombat reggel már nincs lehetőség, valamint elegendő folyadék a szombati túrára. Javasolt mennyiség: 1,5-2 liter.

Részvételi díj (szombat reggeltől vasárnap délutánig):

  • Amennyiben a teljes programot választod, 15000 Ft. (Szállás, vacsora, túra, borkóstoló)
  • Ha csak túrázni jönnél, 1000 Ft.

Lemondás:

A visszaigazolt részvétel lemondását csak az adott túra időpontját megelőző vasárnap éjfélig tudjuk elfogadni. Ellenkező esetben a már megrendelt, lefoglalt szolgáltatások ellenértékét sajnos a jelentkezőre tovább kell hárítanunk. Megértéseteket nagyon köszönjük!

Figyelem, már csak a túrára tudunk jelentkezést fogadni.