Túrafüggő túrarovat a Rádió Szentendrén

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK, valamint a Kereskedelmi Tagozatának idegenvezetői és a Bevásárló- és Tematikus Utcák Menedzsmentje (BUM) 2019. február 21-24. között szervezik meg fővárosunkban az Idegenvezetők Világnapját. A rendezvény társszervezői a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), valamint a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány. Az esemény keretében több napon keresztül budapesti idegenvezetők mutatják be az érdeklődők számára a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit.

Túrafüggő Érem(l)eső Teljesítménytúra

Március harmadikán rendezzük szuper túránkat a Pilisben és a Visegrádi-hegységben. A családi táv, a 30 kilométeres közepes kihívás, s az egészen extrém, a már-már hegyimenőknek szánt Fellegvár 45 vár. Ott leszel?

A legrövidebb, mindössze 12 kilométeres távot választók a hegyek gyűrűjében meghúzódó Álló-rét felől közelítik meg a Kis-Bükk-tetőt, ahonnan a Vörös-kő felé veszik az irányt. A magaslat kínálta panoráma a Börzsöny, a Naszály és alattunk folyó Duna által lenyűgöző. Ezt a túrát bárki könnyedén tudja teljesíteni.

A közepes hosszúságú körtúra a Pap-rétre vezeti a túrázókat, majd az Urak-asztala alatti szűk ösvényeken tekeregve érinti a Borjúfőt. A visszafordítópontot jelentő Visegrádi-kapunál csatlakozik be a hosszú táv útvonalába és tér vissza Leányfalura.

Csúcstúránk szinte az összes attrakciót felkeresi a vidéken, ami miatt a távhoz mérten sok szintet és helyenként meredek emelkedőket tartalmaz. Azok, akik szeretik a kihívásokat és jó erőben vannak, nem fognak csalódni. Bejárják a Spartacus-ösvényt és a Kalicsa-patak szurdokvölgyét, teázhatnak a Jenő-kunyhónál, a Visegrádon és a Hétvályús-forrásnál, valamint számos bővizű forrás vízét is megízlelhetik.