Túrafüggő Túrarovat a Rádió Szentendrén

Újfent téliesedik az idő, így minden adott, szép, tűdőtisztító időben akár fehér tájon barangoljatok. Bakony, Szekszárdi-dombság, Börzsöny? Itt egy kis segítség, merre indulj!

Túrafüggő érem 2019

Túrázz legalább 250 kilométert három különböző tájegységen, hogy a 2019-es túráidért bezsebelhesd a Túrafüggő érmet. Ezt különböző teljesítménytúrákon és az általunk kínált programokon könnyedén összegyűjtheted. Amennyiben ennél is többet mész az évben, ezüst vagy arany érem lehet a jutalmad. Részletek a www.turafuggo.hu oldalon.

Amerre a hiúz is jár!

Túra az Ördögrágta-sziklához

Szervező: BFNP

Dátum: 2019. január 19. szombat 10:00

Helyszín: Veszprém környéke, Csatár-hegy (Veszprém, Pápai út 42.)

Útvonal: A Veszprémhez közeli Csatár-hegy alján az Ördögrágta-szikla lábánál kanyargó patak mentén sétálunk a Tekeres-völgyben, miközben a karsztvíz védelmének fontosságáról is szó esik, majd megismerjük a Csatár-hegyi-barlangot és egy kis hegyi kápolnát is. A Cholnoky-kilátóból körbetekintve a Déli-Bakony és a Magas-Bakony páratlan kilátásában gyönyörködünk.

Bővebben: Balaton-felvidéki Nemzeti Park

A téli erdő

Szervező: Takács Margit (DINPI)

Dátum: 2019. január 19. szombat 11 és 14 óra

Helyszín: Királyrét, Hiúz Ház

Útvonal: Fedezd fel a januári erdő titkait! 2019 első családi napján várják azokat, akik nem riadnak meg a hidegebb időtől sem. Rövid erdei séta után kézműveskedés, rejtvények, fejtörők várják a családok apraját, nagyját. Majd elmerülhettek a mikrovilágban és a benneteket körülvevő környezetet mikroszkópon át fürkészitek tovább. Tartsanak veletek a gyerekek, szülők, nagyszülők, keresztszülők is – fedezzétek fel a környezeteteket családi körben!

Bővebben: Duna-Ipoly Nemzeti Park

Fagyos az út a másik hídig

Szervező: Tisza-tó Bringakör

Dátum: 2019.01.19 szombat

Helyszín: Újpesti Vasúti híd Lábánál a Budai Oldalon (Pók utca)

Útvonal: Újpesti vasúti híd -> Népsziget -> Palotai sziget -> Üdülő sor -> Váci út -> Szilas-patak mentén -> Megyeri híd -> Lupa-sziget út -> Duna sétány -> Római part -> Újpesti vasúti híd

Bővebben: Facebook

Bartina

Szervező: Ifjúsági Unió

Dátum: 2019.01.19 szombat

Helyszín: Szekszárd, Baka István Általános Iskola, Béri Balogh Ádám utca 89.

Útvonal: Három táv közül választhattok, 3, 9, 16, 29 és 42 kilométer közül. Felkereshető az Iván-völgy, a Baranya-völgy, a Balti-kereszt kilátó, a Haramia-forrás vagy éppen a Grábóci erdészhez.

Bővebben: Bartina

Téli Bakony

Szervező: Orbán Imre

Dátum: 2019.01.20 vasárnap

Helyszín: Bakonybél, Pikoló vendéglő (Kossuth Lajos utca 1.)

Útvonal: 11, 20 és 43 kilométer vár. Elbarangolhatsz a Gerencére, a Kőris-hegyre, az Odvaskó-barlangba és a Pörgöl-barlangba.

Bővebben: TTT