Túrafüggő túrarovat a Rádió Szentendrén

Íme hétvégi túraajánlatunk! Ha nem tudod, merre indulj, segítünk a Túrafüggő Túrarovatával.

Ásványtúrák ásványgyűjtőknek

Az ásványgyűjtés a természet iránt érdeklődő felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt érdekes szórakozás. Az ásványgyűjtésnél fontos, hogy megfelelő ismeretek és védőfelszerelés birtokában vágjunk neki a kalandnak. Fontos, hogy a túrákra olyan ruhát vegyünk fel, amit nem sajnálunk összepiszkítani, elszakítani és mivel sokszor guggolva folyik a gyűjtés, a ruha ilyen helyzetben is fedje a derekat.

Időpont és helyszín: 2018. szeptember 30., Pilisjászfalu

A túra során igen sokszínű kvarcváltozatok (hegyikristály, ametiszt, kalcedon) valamint ​borsókövek kerülhetnek a hátizsákba.

Részvételi díj: 14 éves korig 500 Ft, 14 év felett 1500 Ft

A gyűjtés idejére felszerelés bérelhető 1500 Ft/gyűjtőszett áron, 1 felszerelés elegendő 1 család részére (hátizsák, kalapács, véső, ásó). Felszerelést csak a megadott elérhetőségeken előre leadott igénylések esetén tudnak biztosítani.

A túra során gyűjtött ásványokat igény szerint elvágják a Mátra Ásványházban (Mátraszentimre Arany János u. 11) és a gyűjtő a vágás után kiválaszthatja, mely szeletek kerüljenek megcsiszolásra, melyek a következő túrákon vagy a Mátra Ásványházban átvehetők.

A túra az útvonalat jól ismerő túravezető vezetésével történik könnyű terepen. További információ itt.

Forrás: avilagtitkai.com

Tökvilág fesztivál

További információt a Tökvilág fesztivál Facebook-oldalán találsz, ide kattintva

Szentendrei Jazz- és Borfesztivál

A Szentendrei Jazz- és Borfesztivál szeptember utolsó hétvégéjén a zenei és képzőművészeti programok mellett színes borszakmai eseményekkel várja vendégeit. A 30 kiállító borászat az ország minden borrégiójából ellátogat ezen kiváló eseményre. A BorJour tematikus mesterkurzusokat tart az érdeklődőknek. A helyi éttermek, termelők és szolgáltatók több fogásos ínyenc, exkluzív borvacsorákkal, borkóstolókkal és egyedi menüsorokkal várják a vendégeket.

A gombák csodálatos világa - Családi nap Királyréten

Az őszi erdőben a gombák titkait fürkészik családi körben szülők, nagyszülők, keresztszülők és gyermekeik. Ehető és mérgező gombák kerülnek a program középpontjába. Szépek és kevésbé szépek. Vicces kinézetűek. Csak fényképezőgéppel történik a gyűjtés.

Rövid terepi séta után elmerülünk a mikrovilágban, azaz a bennünket körülvevő világot mikroszkópon át fürkésszük tovább. Kézműveskedés, észtorna: rejtvények és fejtörők várnak minden korosztályt!

HELYSZÍN: Szokolya-Királyrét

TÚRA HOSSZA, IDŐTARTAMA: 2 km, 2 óra (ebből terepi rész 1 óra)

TALÁLKOZÓ: 11:00 és 14:00, Hiúz Ház (Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont, Szokolya – Királyrét, GPS: 47.89666, 18.97368)

RÉSZVÉTELI DÍJ: 2200 Ft/család/alkalom (amely a kiállítás belépődíját is tartalmazza)

Bővebb info itt