Túrafüggő túrarovat a Rádió Szentendrén

Nem tudod merre indulj a hétvégén? A Túrafüggő túrarovata segít! Ezúttal Szentendrén a háromnapos Éjjel-Nappal Nyitva Fesztiválon mulathatod el az időt, csípős ételeket kóstolhatsz Nagymaroson, éjszaka jótékonysági futáson vehetsz részt a Suhanj! alapítvánnyal, valamint túrázhatsz a Pilisben és a Mátrában. Ugye részt veszel valamelyik programon?

Szentendre Éjjel Nappal Nyitva Fesztivál

Ezen a hétvégén esedékes a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál, melyet 2006 óta minden évben a nyár utolsó hétvégéjén rendeznek meg a város kulturális intézményeinek, civil szervezeteinek, művészeti egyesületeinek és üzleti vállalkozásainak összefogásával. A rendezvény célja, hogy Szentendre megmutassa sajátos értékeit a kultúra, a művészet és a vendéglátás területén, s néhány napra késő esti, igazi mediterrán élet töltse meg a belvárost. A „Házak, udvarok, házigazdák” programsorozat, nagyszínpadi koncertek fényfestéssel, GastroArt, tematikus városi séták, Gasztro utca, gyerekprogramok és számtalan más érdekes program, koncert várja a látogatókat a háromnapos fesztiválon.

A nyárbúcsúztató fesztiválon Szentendre szinte minden ismert és megbúvó, népszerű és felfedezetlen, rejtett és szokatlan részei helyet kapnak, de fontos szerep jut a magánházak kitáruló kapuinak, udvarainak, ismerős és ismeretlen házigazdáinak is. A műfaji és tematikai sokszínűség szinte felsorolhatatlan, hiszen a közel 130 program a váratlan utcai zenélésektől a koncertekig, az erre az alkalomra készült tárlatoktól, kiállításmegnyitóktól nemzetközi szintű tárlatokig, performanszokig, köztéri tárlatokig és színi előadásokig terjed.

Nagymarosi Csípős Fesztivál

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Nagymarosi Csípős Fesztivál, azaz a gasztromazochisták, csípőskedvelők, chilitermesztők országos és nemzetközi ünnepe. Csípős finomságok minden formában, mennyiségben és szórakoztató programok az egész család számára. Te bírod a csípős ételeket?

SUHANJ! 6

A SUHANJ! 6 non-profit jótékonysági futóverseny, melynek eredménye a Suhanj! Alapítvány munkáját támogatja. Az esemény különlegessége, hogy éjfélkor rajtol és reggel 6 órakor van vége. Indulhatsz egyéniben, párosban, vagy 3-4-5-6 fős csapatban. A helyszín Szigetmonostor. 

Pilisi trapp

Rajt-cél

Rendező: Budapesti Természetbarát Sportszövetség (+3612665924)

Dátum: 2018.08.25.

Távok: 5/14/25/40

Bővebb info: www.btssz.hu

Eger Csillaga

Rajt-cél

Rendező: Herperger Anita (+36203441144)

Dátum: 2018.08.25.

Távok: 15/25/50

Bővebb infowww.egercsillagatt.hu

Remete-vidéken

Tudtad, hogy Magyarország legkisebb települése Remeteszőlős, melyről sokan úgy hiszik, hogy Budapest egyik kerülete? Ezen kis község szomszédságában található a káprázatos Remete-szurdok, s a fölötte őrködő Remete-hegy, ahonnan olyan lenyűgöző és magával ragadó a városi látkép, ami örökre a szemünkbe ég. 2018.09.11. Írd fel magadnak!

Időpont: 2018. szeptember 11. 19 óra (találkozó 18:45-kor)

Találkozási pont: A máriaremetei Kisboldogasszony Bazilika mellett.

Táv:  5,37 km

Szintemelkedés:  179 m

Tervezett menetidő:  1,5 óra

Kötelező felszerelés: üzemképes fejlámpa

Létszámkorlát: 150 fő

A részvételi díj 500 forint, mely tartalmazza a szükséges engedélyeket, a túravezetés díját, valamint névre szóló emléklapot.