Túrafüggő túrarovat a Rádió Szentendrén

A túrafüggő túrarovata bemutatja neked, mi is az a teljesítménytúrázás, s el is kalauzol a Gerecsébe a Lábatlan túrákra. Tervezz előre, hiszen augusztus hetedikén kedden Hétköznapi Hősök túra következik, melynek részletei is kiderülnek a mai adásból. 

Lábatlan teljesítménytúrák

A teljesítménytúra egy előre meghatározott útvonalon rendezett túra, melyen a rendezők által megadott időn belül kell végigbarangolni. Bárki részt vehet teljesítménytúrán, nem kell tagnak lennie semmilyen egyesületnél. Minden hétvégén és ünnepnapon rendeznek teljesítménytúrákat, nincs más teendőd, csak kiválasztod a tturak.hu túranaptárból a számodra megfelelőt és jelentkezel a rajtban (vagy előzetesen, ha előnevezéshez kötik a regisztrációt). Általában nem igényel különleges felkészülést egy túra teljesítése. A rendezvényeken döntő többségben választhatsz erőnlétednek megfelelőt a különböző hosszúságú és szintkülönbségű túrák közül.

Mit nyújtanak a teljesítménytúrák? Elsősorban a szabadban, erdőn-mezőn való gyaloglás élményét. Másodsorban a rendezvények útvonalakat kínálnak, melyek egyszer az ismert kirándulóhelyeket érintik, máskor teljesen új, számodra ismeretlen helyekre vezetnek. Harmadrészt a túrákon társaságot találhat minden résztvevő, vagy éppen egyedül lehet az, akinek magányra van szüksége a hétvégi kikapcsolódáshoz.

Elismerésként és emlékül a rendezők általában kitűzőt vagy jelvényt és oklevelet vagy emléklapot adnak a sikeres teljesítőknek. Egy túra költsége döntően az odautazástól a rajtba jutás költségétől függ. A rendezvények szokásos nevezési díja 1000–2000 Ft.

Ha már teljesítménytúra, tudunk is egyet a hétvégén, melynek részleteit alább megtekinthetitek.

Lábatlan teljesítménytúrák

 

Rendező: Pinkert László (+36 30 231 9865; pinkert.laszlo@gmail.com)

Dátum: 2018. július 29.

Rajt: Lábatlan, Rákóczi – József A. utca sarok (2541 Lábatlan, József Attila utca)

Cél: Tatabánya Turul Pihenőhelyek (2800 Tatabánya, Panoráma út)

Távok: 15 km, 35 km, 45 km)

 

További részletek itt

Tervezz előre! A Dunakanyar panorámaút

2018. augusztus hetedikén a Börzsöny déli, Dunakanyarra néző hegyeit látogatjuk meg. Nagymarosról indulva kapaszkodunk fel a Szent Mihály-hegy oldalába, ahol a már jól ismert barlangoktól mesés panoráma kecsegtet. Később a Hegyes-tetőre is felkaptatunk, hogy a Világos-tér és a Köves-mező érintésével visszakanyarodjunk Nagymarosra.

Fotó: Virág Viktória

Időpont: 2018. augusztus 7. 19:00 (találkozó 18:45-kor)

Találkozási pont: Nagymaros, Fő tér

Táv:  12,15 km

Szintemelkedés:  579 m

Tervezett menetidő:  4 óra

Kötelező felszerelés: üzemképes fejlámpa

Létszámkorlát: 150 fő

 

A részvételi díj 500 forint, mely tartalmazza a szükséges engedélyeket, a túravezetés díját, valamint névre szóló emléklapot. Kötelező az előjelentkezés!