Karácsonyi Dolina

A hangulatos Dolina-völgyben rendezik Karácsonykor az egyik legkellemesebb teljesítménytúrát Magyarországon, amit egyszer mindenképp érdemes kipróbálni.Ez a Karácsonyi Dolina.

Korán, kevéssel hét óra után értem Albertirsára, hogy megússzam a sorban állást. A PMTT díjazásának átvételét követően egy szempillantás alatt elrajtolhattam. Azonnal kocogásba kezdtem, amit a túrán végig tartottam. A két héttel ezelőtti mogyoródi Futapest terepfutáson a mindössze öt kilométeres távon is megszenvedtem, ám itt a gyönyörű időben a vadcsordákat is kémlelve megerőltetés nélkül sikerült célba érnem a legrövidebb távon. Nagyon örülök ennek három hónap kényszerszünet után.

Ez volt a századik teljesítménytúrám, melyről csak szépet és jót tudok írni. Tetszett a sütögetős pont a völgyben, ahol egyéb elfoglaltságaim miatt nem tudtam hosszabb időt eltölteni. Vándor Csillag sürgött, forgott, így a mögöttem érkező (és éhező) Erdei család már falatozni is tudott.

Kifejezetten tetszett, hogy elsőként haladva számtalan őzzel és nyúllal futottam össze. Nagyon közel voltak hozzám, talán még soha sem tudtam őket ennyire közel megcsodálni. Vadélmény.

Tetszett az is, ahogy fogadtak a rajtban és a célban is. Érdeklődtek arról, hogy milyen volt a túra, volt-e útakadály, stb. Tényleg teljes mértékben elégedett voltam, így csupa jót tudtam mondani. Fel is írtam a naptáramba, hogy 2015-ben is kötelező ellátogatnom a Dolina-völgybe.

A három hónap pihenés ráébresztett arra, hogy a sport nélkül igen nehezen tudok létezni. Mindent el fogok követni azért, hogy hasonlóan ostoba, saját hülyeségből adódó sérüléseket ne szedjek össze. Nincs más hátra, mint előre, azaz az első számú célom a Salomon Ultra-Trail Hungary rövidtávú versenyére való felkészülés.

A Karácsonyi Dolina túra útvonala