Téli Margita 6 (2014)

Egy kényelmes családi túra Gödöllőn az Erzsébet-parkban.

Máshogy alakultak a szombati terveim, mint azt eredetileg szerettem volna. De nem bánom, ugyanis Zsolttal a Túrafüggő Érem jövőjét illetően tartottunk egy meeting jellegű túrát. A hat kilométert végigbeszéltük, és megegyeztünk, hogy az éremszerző mozgalmat hosszú távon üzemeltetjük. A részletekről, az esetleges változásokról később bővebben is beszámolunk. Öröm és boldogság!

A gödöllői Erzsébet-prak emlékműve
Vadaskert
Rendezett emlékpark

A túra fotói itt érhetőek el. 

Itiner:

Emlékszik még valaki arra, mit írtam az itiner pontozásának kritériumairól? Akkor adok maximum pontot, ha színes az itiner. De nem erre gondoltam 🙂 Egy A4-es piros lapot kaptunk, ami tartalmazott egy kis térképet, a pecsétek helyét, a lényegesebb információkat rólam és az időmről, valamint rövid leírást. Ez rendben is van így, viszont maximum pontot nem ér. Egyrészt a színes térképért jár a tíz egység, másrészt maga a leírás sem volt elég precíz számomra. Kukacoskodás, de ha „a szalagozást követjük a parkon át” szöveg szerepel a lapocskán, akkor legyen is szalag. Aki élete első túráján van, könnyen megzavarodhat. Amúgy minden más rendben. Totesz: 8.

Hiányoltam a szintemelkedésdiagramot, illetve a térképen a léptéket. Egyszerű piros A4-es lap. Az útvonal tisztán, érthetően volt leírva. Követhető volt.  Zsiri: 8.

Útvonalválasztás:

Kell egy rövidebb táv, ez oké. Lévén, hogy a gyerekek száma igen magas ezen az etapon, miért nem a szarvasok felé vezet a túra? Többen arra rövidítettek, tök érthetően. Még mi is tettünk oda egy kitérőt. Ehelyett elmegyünk teljesen fölöslegesen az erőd szélére. Szerintem inkább legyen pár száz méterrel rövidebb a túra, de a sok gyerkőc egy kis állatnézéssel biztosan több élménnyel gyarapodik. Maga a parki séta élvezhető. A végén visszahoznám a túrát a szobor felé. Ne aszfaltozzunk 🙂 Totesz: 7.

Hat kilométeren az Erzsébet-parknál távolabb nem is lehetett volna menni, a Mária útról való éles kerülőt nem értettem hogy miért kellett arra menni. Visszafele a Táncsics-nál kreatívabb útvonalat is el tudtam volna képzelni. Akár a park másik felén. Hiányoltam a legjobb részt, amikor a vadállatokat hátulról megtekintheti a túrázó. Pluszpont hogy elölről viszont megcsodálhattuk a malacokat és lovakat. Zsiri: 7.

Versenyközpont:

Sajnos ez maga volt a katasztrófa. Számos elégedetlen hangot hallottunk, amíg az Túrafüggő Érmeket osztottuk a nagy sor mellett. Terepfutók ide, túrázók oda, többen azt sem tudták, hogy milyen rendezvényre is jöttek. A túratávokon borzasztóan lassan ment a neveztetés, majd az induláshoz megint máshová kellett sorba állni. Túl körülményes, ráadásul a folyosón alig maradt hely a közlekedésre. El sem tudom képzelni, hogy a célban mi lehetett. Totesz: 6.

Hatalmas sor a gyalogos nevezésnél, kaotikus helyzet abból adódóan, hogy a gyalogos és a futó nevezők külön neveznek, a sor lassan haladt. Elfért volna még pár ember a nevezés mögött. Zsiri: 6.

Szolgáltatások:

Egy kis csokit azért osztanék a gyerekeknek. Bár maga a nevezési díj elég alacsony, nem tudom, mennyire fér bele a költségvetésbe. A többi résztáv behozhatja ezt a kis tételt. Nekem hat kilométeren semmire sincs szükségem. az ingyenes parkolás kedves gesztus. Totesz: 9.

Hat kilométeren nem vár sok szolgáltatást az ember, így nincs nagyon mire levonni. Ugyanakkor a termet, ahol ennivaló volt található a túra után csak véletlenül pillantottam meg, erre semmilyen jelet nem találtam. Zsiri: 7.

Díjazás:

Választható kitűző és szép oklevél. Totesz: 9.

Választható, szép kitűző. Az oklevél színein még lehetne javítani, de megfelelőek azért. A kézfogást itt is hiányoltam. Zsiri: 9.

Jelzések/szalagozás:

Szalagozás nem volt, helyette nyilakat festettek a fákra néhol. Az itiner alapján kerestem a szalagot, de nem találtam. Mindenesetre enélkül is a helyes úton maradtam. Jó dolog, hogy újrafestik a Mária út jelzéseit. Totesz: 9.

Ugyan az itiner szalagokat ír, festett nyilakat találtunk amely utunkon elvitt. A ponton narancs bója fogadott minket. Zsiri: 9.

Pontőrök:

A túrán mindenhol azt éreztem, hogy a túrázó van a középpontban. Én is így csinálnám, ha túrát rendeznék. Totesz: 10.

Egy pontőrpárral volt dolgunk a túrán, feladatukat megfelelően teljesítették. Zsiri: 10.

Ár/érték arány: Jelentéktelen összeg egy kis testmozgásért. Totesz: 10.

Ha a rajtbéli nagy sort el tudjuk kerülni, akkor egy kellemes reggeli sétában lehet részünk. Zsiri: 10

Összesen: 67 (Totesz: 68, Zsiri: 66)