Vár a Mikulás 10

Kortommal vettünk részt az év utolsó Budapest Kupa kereteibe foglalt túrán. Mindketten más célt tűztünk ki és összességében nagyon jól szórakoztunk. Budapest Kupánk pedig idén is van. Szuper! 

A Vár a Mikulás 10 teljesítménytúra GPS felvételének áttekintő képe. Letöltés és részletek ITT.

A Vár a Mikulás 10 teljesítménytúra GPS felvételének áttekintő képe. Letöltés és részletek ITT.

Mivel a pontok csak hat km/h-s sebességre nyitottak, kénytelen voltam később indulni. Ugyanis azt terveztem, hogy minél jobb időt érek el ezen a túrán. Hiba volt.

Már a rajtban gondjaim akadtak, ugyanis csak nehezen találtam parkolóhelyet. A nevezési lapok elfogytak, sokat álltam sorban, ami rontotta a kedvemet. Többet nem megyek Budapest Kupás túrára későn.

Könnyű kocogással indítottam. Makkosmáriáig nem is engedtem a tempóból. Ismertem a terepet, így tudtam, hogy minden kis bucka megkocogható. A lejtmeneteket pedig meghúztam. Sokat kellett előznöm, de összességében mindenki nagyon jól fogadta, hogy gyorsabban haladok. Nem voltak megjegyzések, ahogy néha korábban.

Makkosmária után öt percet fújtam az első emelkedőn, majd visszaálltam az eredeti tempóra. Kortomot itt hagytam le. Na ő épp egy sztoriban volt, alig ismert fel. Mindössze 11 km a táv, hol fejlesszem magam, ha nem itt? Egy pillanat alatt Normafán voltam, ahol betartva a túra útvonalát a kék kör jelzésen flangáltam tovább. Nem ártana egy pont a kápolnához, ugyanis többen maradtak a műúton…

Az Erzsébet-kilátóhoz sétálva jutottam el, majd a nagyon pörgős pecsételés után (egy perc alatt kb. 20 ember kapott pecsétet) kicsit nagyobb sebességre kapcsoltam. Szépjuhásznéig meg sem álltam, így 1 óra 16 perc alatt megcsináltam a túrát. Ezen az etapon egyébként többen cigarettáztak, amit gyűlölök az erdőben. Egy focimeccsen elviselem, de azért itt elég zavaró. Ez van…

A célban sokáig várakoztam, tömeg és lökdösődés volt, ezért amint lehetett, leléptem. Összességében azért jól esett a kocorászás, de jövőre biztosan korábban indulok, ha indulok.

Pontozás:

Itiner: Hiányzik a szintrajz és a térkép, ami nekem ugyan nem kell, de biztos akad oylan túrázó, akinek jól jön. A leírás precíz, nagyon jó, egész elfogadhatóan néz ki, így másnap is szívesen néztem bele. Kortom: 9, Totesz: 8.

Útvonalválasztás: Sajnos ez az útvonal már nekem nem jelenti azt, amit régen. Vasárnap délelőtt, pláne napsütésben pedig akkora a tömeg, hogy az már elviselhetetlen. Egy órával korábbi rajt sokat dobott volna a komfortérzetemen.  Kortom: 8, Totesz: 5.

Versenyközpont: Pozitívum a fedett hely, de a tömeg miatt már a nevezésnél is tíz percet várakoztam. A célbaérkezéskor még ennél is többet. Folyamatosan lökdösték egymást a túrázók. Egyszerűen nem volt hely, ráadásul az egyetlen bejárat volt a kijárat is. Mivel étkezni sem lehetett rendesen, én a teajegyemet is elpasszoltam. Kortom: 6, Totesz: 4.

Szolgáltatások: Egy ekkora túrán nincs szükség frissítésre útközben. A csoki a János-hegyen, amit másnak adtam amúgy kedves gesztus. A célban a teából bárki repetázhatott. Kortom: 8, Totesz: 8.

Díjazás: A mikuláscsomagot mindenképpen a díjazások közé sorolnám, hiszen a túra végén, az oklevél és a kitűző mellé adták. Egyedi. Kortom: 8, Totesz: 10.

Jelzések/szalagozás: Több helyen fel volt újítva a korábban lebaltázott jelzés, így, aki egy picit ismeri a terepet az nem tévedhet el. Talán akadt néhány olyan elágazás, ahová a kevésbé rutinos túrázóknak lehetett volna szalagot kitenni. Kortom: 9, Totesz: 9.

Pontőrök: Minden rendben volt velük. A terepen nagyon pörögtek, így nem votl dugó a pecsételéskor. A célban is mindent megtettek, de a hely (vagy a túra) nem bírta el a tömeget. Kortom: 9, Totesz: 10.

Ár/érték arány: Abszolút nem sajnálok a mai világban nyolcszáz forintot egy sportrendezvényért. Ennyibe kerül egyébként két korsó sör a Fradi bármelyik hazai meccsén. Kortom: 9, Totesz:10.

Összesen: 66 (Kortom: 66, Totesz: 66)