Éjszakai Zörejek

A Budapest Kupa teljesítésének érdekében vágtunk bele ebbe a túrába. Nem csalódtunk, hiszen az esti főváros gyönyörű a hegyekből.

Három táv közül választhatott minden induló az erőnléti állapotának megfelelően. Mivel Bogival vettem részt a túrán, a legrövidebb kör mellett döntöttünk. Ez a kicsivel hosszabb, mint tíz kilométeres körtúra oly annyira a fejemben volt, hogy térkép és lámpa nélkül is hibátlanul elnavigáltam volna kedves túratársamat. Hazai pálya.

Megmondom őszintén, bele sem néztem az itinerbe a kirándulás alatt, hiszen nem volt szükségem ráhagyatkozni. Utólag, otthon néztem csak bele. Tartalmaz térképet, szintmetszetet, bő leírást és távadatokat. Én kevésbé kedvelem, ha több táv leírása egy füzetben szerepel, viszont így költséghatékonyabb a dolog. Itiner: 8.

Az útvonalat számos más teljesítménytúra is érinti. Annak, aki először jár erre, biztosan nagy élményt jelent a környéken kirándulni, pláne sötétben. De nekem,  így sokadszorra, talán már csak a „szükségleteimet elégítette ki” a dolog. Sok elfoglaltságom miatt már muszáj volt túráznom, ráadásul idén más tájegységeket is bőven látogattam, így a környezet a főváros esti látképével azért újfent elnyerte a tetszésemet. Változatos. Útvonalválasztás: 8.

Versenyközpontot a Gyermekvasút végállomáson alakítottak ki a rendezők. Elkülönítették az előnevezőket és a helyszíni nevezőket, így nem alakult ki tumultus. Pedig indultak bőven. Táplálkozni is egy harmadik asztalnál lehetett. Pozitívum a nagy lámpa, aminek köszönhetően mindent jól lehetett látni. Versenyközpont: 8.

A túrán az Árpád-kilátónál mindenkinek járt müzliszelet és innivaló. Ez egy ilyen rövid túrán nem megszokott. Ám mindenképpen jó ötletnek ítéltem meg, ugyanis meglehetősen sok gyermeket véltem felfedezni. A célban bőséges ellátás állt rendelkezésre. Bogi fogyasztott, majd dicsért. Szolgáltatások: 10.

Szép kitűző és oklevél volt a jutalmunk. A díjazás így 9 pont.

Az elágazásokon, a kritikus pontokon elvéthetetlenül ki volt jelezve az útvonal, ráadásul fényvisszaverő szalagokat is kiraktak. Jelzések/szalagozás : 10.

Bogi szavait szeretném idézi: „Milyen kedvesek és figyelmesek a pontőrök!”. 10.

Az interneten előnevezők a rövid távon kedvezménnyel indulhattak. Hogy fizetnék-e ezer forintot ezért a túráért legközelebb? Micsoda hülye kérdés ez, simán. Ár/érték arány: 9.

Összesen: 72 pont.

Táv: 10.32 km

Szint fel: 474 m

Szint le: 474 m

Legmagasabb pont: 373 m (Árpád-kilátó)

Legalacsonyabb pont: 161 m (Pasaréti út, Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium)

Egy kellemes fővárosi túrán vagyunk túl, melyre szívesen fogok visszaemlékezni. A szervezés remek, aminél több talán nem is szükséges. Amennyiben lesz rá mód, jövőre is benevezek. Akinek kevés a szabadideje, vagy szeretne elkezdeni teljesítménytúrázni, annak ez egy kiváló lehetőség.

GPS track (Katt ide!)

Az Éjszakai Zörejek túra GPS felvételének áttekintő képe

Az Éjszakai Zörejek túra GPS felvételének áttekintő képe

Ajánló

MirP kiváló beszámolója a túráról (a 23 km-s táv fotókkal)