Így is lehet! Erdőfelújítás Újpesten

Tavasszal jelentős felújítás kezdődött a káposztásmegyeri Farkas-erdőben, ahol gondoltak a gyerekekre, a családokra és a kikapcsolódni vágyó baráti társaságokra is.

Végtelen út a Farkas-erdőben. Fotó: Tolnai Balázs

Végtelen út a Farkas-erdőben. Fotó: Tolnai Balázs

A balesetveszélyes padokat eltávolították, új tűzrakóhelyeket alakítottak ki, valamint több bejáratot felújítottak a város széli erdőben. És ez nem minden, ugyanis már erdei iskola és erdei óvoda is várja a gyerekeket.

A helyszínen járva örömmel tapasztaltuk, hogy az új elemeket rendkívül sokan használják. A többségük vigyáz is rájuk, bár sajnálatos tény, hogy a rongálók hamar megjelentek a környéken. Ezek az egyének viszont nem tudják elrontani a többség szórakozását.

Tűzrakóhely a Farkaserdőben. Fotó: Tolnai Balázs

Tűzrakóhely a Farkaserdőben. Fotó: Tolnai Balázs

Az önkormányzat városüzemeltetésért felelős alpolgármestere, Rádi Attila az ujpest.hu oldalon elmondta tapasztalatait a felújításról.

– A padokat, asztalokat, szemeteseket a Városgondnokság munkatársai helyezték ki. A helyszínen járva én is meggyőződtem róla, hogy jól haladtak és sajnos azt is tapasztaltam, hogy az új tűzrakóhelyeket vandálok szinte azonnal megrongálták. Szerencsére teljesen nem tudták lerombolni, mivel az alapok le voltak betonozva, de jelentős károkat okoztak, amit komoly összegek árán, önkormányzati pénzből helyrehoztak. Mindent megteszünk azért, hogy minél tovább épségben maradhassanak a szép, új kültéri bútorok, ezért a Közterület-felügyelet munkatársai folyamatosan ellenőrzik majd a területet. Arra kérünk mindenkit, hogy vigyázzunk a közös értékeinkre – fogalmazott az alpolgármester.

Amennyiben érdekel, hogy milyen a Farkas-erdő szeptember közepén, kattints ide a képekért!