A mozgalom teljesítésének feltételei

A túramozgalom útvonala: a honlapon részletesen és az igazolófüzetben vázlatosan feltüntetett nyomvonalon haladó, a Pilis és a Visegrádi-hegységben húzódó, 100 km hosszúságú hét egymástól független zöld sávval jelzett turistaút.

A túramozgalom irányítója: a Túrablog.

Ellenőrzőpontok: az igazolófüzet vázlatain jelzett helyek, amelyek megnevezése az igazolás céljára bekeretezett részeknél található meg.

A teljesítés igazolása: a füzet megfelelő helyére beírt válasszal (kóddal) és keltezéssel történik. Valamennyi ellenőrzőponton fel kell jegyezni a kódot. Ennek hiányában a pontot és a személyt együtt ábrázoló, felismerhető fotók szintén igazolásul szolgálhatnak. Az egyes túraszakaszokat meg lehet szakítani, s amennyiben ez megtörténne, megszakításkor a befejezést és az újrakezdést is igazolni kell.

A túramozgalom teljesítése: történhet csoportosan, vagy egyénileg, hatéves kortól, állampolgárságra való tekintet nélkül, bármely irányba, gyalog vagy kerékpárral (vegyesen is). A túra időpontja és időtartama tetszőleges. A túra többször is teljesíthető, ám ekkor a díjazást külön meg kell vásárolni.

A teljesítés ellenőrzését és igazolását a Túrablog végzi, majd a díjazás kiadásáról is intézkedik.

A túramozgalomban mindenki a saját felelősségére vesz részt!

Jó időt és jó túrázást kívánunk!